[2017-2018] Yedek Kayıt Hakkında Önemli Duyuru!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına aynı anda iki yükseköğretim kurumunda eğitim alınıp alınamayacağı ile ilgili yapılan başvurular üzerine, bu konuda daha önceden alınan kararların bir bütün olarak görüşüldüğü Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 10/02/2016 tarihli toplantısında; ÖSYS kılavuzlarında yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda aynı düzeyde örgün iki yükseköğretim programına kayıt yaptırılamayacağı ancak örgün eğitimle beraber açıköğretim ile uzaktan öğretim programlarına kayıt yaptırılabileceklerine karar verilmiştir.

Herhangi bir Yükseköğretim Kurumunda kesin kayıtlı öğrenciler YÖKSİS Veri Tabanı Sorgulama Ekranından doğrulanmaktadır. Bu durumdaki öğrenciler ikinci bir örgün öğretime kesin kayıt YAPTIRAMAYACAKLARDIR.

Yedek kayıt başvurusu sırasında, kendisine sıralı yedekten kesin kayıt hakkı doğan öğrenci adayının başka bir eğitim kurumunda kayıtlı olduğu YÖKSİS Veri Tabanı Sorgulama Ekranında belirlenir ise, ilgi karar uyarınca Fakültemize kesin kaydı YAPILAMAYACAKTIR. Kesin kayıt hakkı diğer sıralı yedek adaya geçecektir.

Önemle rica olunur.

23/08/2017